Alexandertechniek

Uit wetenschappelijk onderzoek,  (voor onderzoeken zie onderstaande link), is gebleken dat AT de meest effectieve methode is bij rugklachten in vergelijking met fysiotherapie en massage. Waarom? Met de Alexandertechniek krijg je door bewustwording van wat niet nodig is (onnodige spierspanning, overbodige moeite) handvatten aangereikt hoe je jezelf beter in balans kan brengen, jezelf effectiever kan dragen, de natuurlijke intelligentie van je lijf weer kan activeren en oude ongewenste patronen kan afleren. Je leert weer liefdevol met jezelf om te gaan door helder te ervaren hoe bevrijdend het is als je onbewuste bewegingsstructuren afleert. Je zult ervaren dat de meeste klachten verdwijnen als jij weer op een natuurlijk gezonde manier denkt en beweegt.

AT is toepasbaar op een breed scala aan klachten; van rugklachten, nek-en schouderspanningen, RSI-klachten tot algemene vermoeidheid, depressie en ondersteuning tijdens revalidatie na botbreuken en ongelukken.

Voor musici, dansers, een ieder die voor zijn vak zijn stem veel gebruikt en natuurlijk voor ieder mens van 4 tot 100 die nieuwsgierig is naar bewustwording en het leren kennen van zichzelf.

Er is geen gebied waar de Alexandertechniek jouw leven niet lichter kan maken. Een Moeiteloze Houding is jouw geboorterecht.

zie onderzoeken

Je hebt mij mijn lichaam weer teruggegeven!”

(Dick van Voort tijdens het herstel van zijn ongeluk)

bloempjegoed

Contact